ОУ "Христо Ботев" с. Пирне
община Айтос

Безопасност на движението по пътищата

 

 

 

 

 

" На новата площадка  за интерактивно обучение по безопасност на движението по пътищата, часът по БДП минава неусетно ."

Учениците от ОУ "Христо Ботев" с.Пирне участват в практико-приложни дейности под ръководството на своите учители, което спомага за
развиване на защитни механизми, спрямо опасностите на реалната пътна среда. Практическите занимания на открито се провеждат от всеки клас , на разнообразни теми:
 1 клас - "Моят безопасен път до училище и обратно." 
2 клас - "Улиците до моето училище"                              
3 клас - "Път. Елементи на пътя. Безопасност и движение по пътищата " 
4 клас - "Опасност на пътя в  и извън населено място" 
5 клас - "Моят велосипед" 
6 клас - " Видове пътища. Пътна мрежа " 
7 клас - "Карта на пътищата в България и автомобилна навигация" 
Убедени сме, че обучението на новата площадка ще е с траен позитивен ефект върху практическата подготовка на учениците, свързана с тяхното безопасно поведение на пътя, което би допринесло за намаляване на броя и последствията от ПТП с участието на деца.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Учениците от ОУ " Христо Ботев" с. Пирне се включиха в кампанията Дни на безопасността на ROADPOL

Събитието е с мотото "Остани жив! Пази живота!"("Stay alive and save lives") и се провежда под патронажа на Министерство на вътрешните работи. Целта на кампанията е без загинали при пътнотранспортни произшествия, поне за един ден.
Нека този ден е ден за размисъл и равносметка. Да призовем водачите на превозни средства да използват предпазни колани и каски, да избират разумната скорост за движение, да избягват разговорите по мобилни телефони по време на шофиране, да не шофират под въздействието на алкохол или упойващи вещества. Да си напомняме непрекъснато, че най – важната цел на всяко пътуване е успешно и безаварийно пристигане. Нека призовем пешеходците към разум и отговорност като участници в движението.
Учениците си припомниха правилата за безопасно пресичане и направиха демострации за преминаване по пешеходна пътека с велосипед и тротинетка, пресичане на пътека тип зебра.